IBS-MultiDark Joint Focus Program: <span style="color:#c5cb00;">WIMPs and Axions</span>

Asia/Seoul
IBS Center for Theoretical Physics of the Universe (CTPU), Daejeon, Korea

IBS Center for Theoretical Physics of the Universe (CTPU), Daejeon, Korea

    • 9:00 AM 9:50 AM
      Registration 50m
    • 9:50 AM 10:00 AM
      Welcome 10m
      Speaker: Prof. Kiwoon Choi (CTPU)
    • 10:00 AM 11:00 AM
      The searches for annihilating dark matter 1h
      Speaker: Dan Hooper
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee/Tea 30m
    • 11:30 AM 12:00 PM
      Radio emission from WIMP DM 30m
      Speaker: Roberto Lineros
    • 12:00 PM 12:30 PM
      Recent results on gamma-ray dark matter searches with the Fermi Large Area Telescope 30m
      Speaker: Miguel A. Sanchez-Conde
    • 12:30 PM 3:30 PM
      Lunch (14:00- Coffee/Tea) 3h
    • 3:30 PM 4:00 PM
      The Characterization of the Gamma-Ray Signal from the Central Milky Way: A Compelling Case for Annihilating Dark Matter 30m
      Speaker: Tim Linden
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Are we seeing dark matter in the Galactic Center with the Fermi-LAT? 30m
      Speaker: German A. Gomez-Vargas
    • 4:30 PM 5:00 PM
      Future experiments in space and on ground for the search of  Dark Matter  with gamma-rays 30m
      Speaker: Aldo Morselli
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Direct Dark Matter Searches 1h
      Speaker: Stefano Scopel
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee/Tea 30m
    • 11:30 AM 12:00 PM
      Scalar WIMPs and Debris flows in direct dark matter searches 30m
      Speaker: John Vergados
    • 12:00 PM 3:00 PM
      Lunch (13:30- Coffee/Tea) 3h
    • 3:00 PM 3:40 PM
      Current and future direct detection experiments for dark matter with noble liquid targets 40m
      Speaker: Richard Gaitskell
    • 3:40 PM 4:10 PM
      SuperCDMS: Recent results on low mass WIMPs and future perspectives 30m
      Speaker: David Cerdeno
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Dark Matter Searches with NaI(Tl) at the Canfranc Underground Laboratory 30m
      Speaker: Maria Luisa Sarsa
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Recent results from the XENON100 experiment and future goals of the XENON project 30m
      Speaker: Marcello Messina
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee/Tea 30m
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Search for Dark Matter with CUORE 30m
      Speaker: Maria Martinez
    • 11:30 AM 12:00 PM
      Status of KIMS-NaI experiment 30m
      Speaker: Hyun Su Lee
    • 12:00 PM 3:00 PM
      Lunch (13:30- Coffee/Tea) 3h
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Dark Matter Searches with Neutrinos 30m
      Speaker: Carsten Rott
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Aspects of RH sneutrino dark matter with neutrinophilic Higgs field 30m
      Speaker: Osamu Seto
    • 6:00 PM 8:00 PM
      WIMP Banquet 2h
    • 9:30 AM 10:30 AM
      A review talk on DM in colliders 1h
      Speaker: Bhaskar Dutta
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee/Tea 30m
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Dark Matter in constrained SUSY models 30m
      Speaker: Sven Heinemeyer
    • 11:30 AM 12:00 PM
      DM in SUSY GUT's with non-universal soft terms 30m
      Speaker: Mario Gomez
    • 12:00 PM 3:00 PM
      Lunch (13:30- Coffee/Tea) 3h
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Hidden sector DM models with local dark gauge symmetries 30m
      Speaker: Pyungwon Ko
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Signatures of the inert doublet dark matter model 30m
      Speaker: Alejandro Ibarra
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Modelling the 2014's dark matter signals 30m
      Speaker: Yann Mambrini
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Cosmic-Ray Neutrinos from the Decay of Long-Lived Particle and Implications to IceCube Results 30m
      Speaker: Takeo Moroi
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Search for µνSSM gravitino dark matter in the Fermi-LAT data 30m
      Speaker: Carlos Munoz
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee/Tea 30m
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Walking the Milky Way: Robust identification of the Fermi GeV excess at high latitude 30m
      Speaker: Christoph Weniger
    • 11:30 AM 12:00 PM
      The dark matter profile of the Milky Way 30m
      Speaker: Fabio Iocco
    • 12:00 PM 3:00 PM
      Lunch (13:30- Coffee/Tea) 3h
    • 3:00 PM 3:30 PM
      A nonthermal dark matter model for explaining Fermi-LAT observed gamma-ray excess 30m
      Speaker: Debasish Majumdar
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Gamma-ray boxes from axion mediated dark matter 30m
      Speaker: Sergio Lopez Gehler
    • 4:00 PM 4:30 PM
      WIMP dark matter from dilaton exchange 30m
      Speaker: Seung Joon Lee
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Cold dark matter halo concentrations and their implications for substructure annihilation boosts 30m
      Speaker: Miguel A. Sanchez-Conde
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Astrophysics and collider bounds on light dark matter 30m
      Speaker: Kenji Katota
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee/Tea 30m
    • 11:00 AM 11:30 AM
      DFSZ axino collider physics 30m
      Speaker: Sunghoon Jung
    • 11:30 AM 12:00 PM
      Halo-(in)dependent analyses of WIMP direct search 30m
      Speaker: Ji-Haeng Huh
    • 12:00 PM 3:00 PM
      Lunch (13:30- Coffee/Tea) 3h
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Magnetic WIMP and keV lines 30m
      Speaker: Hyun Min Lee
    • 3:30 PM 4:00 PM
      X-ray and Phase Space Density Constraints on the Properties of the Dark Matter Particle 30m
      Speaker: Watson Casey
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Self-Interacting Dark Matter and Sterile Neutrinos 30m
      Speaker: Yong Tang
    • 4:30 PM 5:00 PM
      Small scale structure in mixed dark matter scenario 30m
      Speaker: Chang Sub Shin
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Axion with high scale inflation 1h
      Speaker: Jihn E. Kim
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee/Tea 30m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Aligned axionic inflation 1h
      Speaker: Hans Peter Nilles
    • 12:00 PM 3:00 PM
      Lunch (13:30- Coffee/Tea) 3h
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Astrophysical Axion Bounds 1h
      Speaker: Georg Raffelt
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Galaxy Clusters as Tele-ALP-scopes 1h
      Speaker: Joseph Conlon
      Slides
    • 5:00 PM 5:30 PM
      Coffee/Tea 30m
    • 5:30 PM 6:30 PM
      Axion dark matter from topological defects 1h
      Speaker: Masahiro Kawasaki
      Slides
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Constraints on axion in high scale inflation 1h
      Speaker: Kwang Sik Jeong
      Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee/Tea 30m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      WISPy dark matter 1h
      Speaker: Javier Redondo
      Slides
    • 12:00 PM 3:00 PM
      Lunch (13:30- Coffee/Tea) 3h
    • 3:00 PM 4:00 PM
      CAST at CERN as a laboratory for Axion and WISP physics 1h
      Speaker: Giovanni Cantatore
      Slides
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Exploring the Ultra-light Frontier 1h
      Speaker: Surjeet Rajendran
      Slides
    • 5:00 PM 5:30 PM
      Coffee/Tea 30m
    • 5:30 PM 6:30 PM
      CASPEr and GNOME 1h
      Speaker: Dmitry Budker
      Slides
    • 6:30 PM 8:30 PM
      Axion Banquet 2h
    • 9:30 AM 10:30 AM
      ADMX: The Axion Dark Matter Experiment 1h
      Speaker: Gray Rybka
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee/Tea 30m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      The axion search plan at the Center for Axion and Precision Physics 1h
      Speaker: Yannis Sermertzidis
    • 12:00 PM 3:00 PM
      Lunch (13:30- Coffee/Tea) 3h
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Dark matter axions in the condensed regime 1h
      Speaker: Masahide Yamaguchi
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Revisiting the SN1987A gamma-ray limit on light axion-like particles 30m
      Speaker: Alexandre Payez
    • 4:30 PM 5:00 PM
      Hidden axion dark matter mixing with QCD axion 30m
      Speaker: Naoya Kitajima
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Constraint of Light Particle Masses (Neutrino, Axion, ALPs) after PLANCK and BICEP2 1h
      Speaker: Yong-Yeon Keum
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee/Tea 30m
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Dark matter in heavy axino model 30m
      Speaker: Kyu Jung Bae
    • 11:30 AM 12:00 PM
      Flavored Peccei-Quinn symmetry 30m
      Speaker: Yang-Hwan Ahn
    • 12:00 PM 12:20 PM
      Closing Remark 20m